Okresní kolo Odznaku všestrannosti

20.04.2023 16:43

    Sportovní projekt olympijských medailistů Roberta Změlíka a Romana Šebrleho, Odznak všestrannosti, se uskutečnil na naší škole již podruhé. Hlavní myšlenkou a cílem akce je především všestranný rozvoj dětí, který má posoudit jejich zdatnost v deseti disciplínách. Těmto disciplínám se v rámci hodin tělesné výchovy věnujeme a snažíme se každý rok posouvat své hranice. Porovnáváme si osobní výkony i výkony mezi spolužáky napříč třídami. Na základě svých dosažených výsledků mají žáci možnost získat odznaky různých úrovní. Nejcennějším kovem je diamantový odznak, dále pak zlatý, stříbrný a bronzový. Snahou je zvýšit přirozeně motivaci a výsledný výkon u dětí. Ti, kteří svými výkony nedosáhnou na odznak, získají účastnický diplom.

    Tento projekt je postupovou soutěží. Do okresního kola škola může zaregistrovat jednotlivce, ale i školní tým složený ze čtyř dívek a čtyř chlapců z 5. až 8. tříd.

    Okresní kolo naše škola uspořádala ve čtvrtek 30. 3. 2023. V letošním roce se ho zúčastnilo celkem 7 škol z okresu Jičín a celkově 132 závodníků, kteří se utkali v prvních pěti disciplínách desetiboje (test 2 minuty kombinovaných skoků přes švihadlo, hod medicinbalem, 2 minuty kliků, trojskok z místa a 2 minuty člunkového běhu s driblinkem na 10 metrů nebo běhu na 1000 m). K chodu akce nám pomohli žáci 8. třídy, kteří ve funkci pořadatelů a rozhodčích měli velkou zodpovědnost a bez nich by se akce nemohla uskutečnit.

    Všem sportovcům, kteří zvládli tento den a především těm, kteří postoupili do krajského kola v Hradci Králové, gratulujeme a přejeme výborné výkony v dalších pěti disciplínách.

—————

Zpět