Orgánové soustavy v 8. třídě

08.06.2023 23:05

 

Reakce žáků: 

 

V 8. třídě jsme vytvořili modely pěti orgánových soustav, které nám zabrali 5 hodin přírodopisu, do kterých jsme využili všechny naše dovednosti. Rozdělili jsme se do pěti skupin po čtyřech nebo pěti žacích. 

 

Vylučovací soustava 

S naší skupinou jsme pracovali na vylučovací soustavě. Použili jsme na ledviny a na močový měchýř karton a z brček jsme udělali močovody. Práce nás moc bavila a užili jsme si to 

Dýchací soustava  

   Po krátké domluvě se členy naší skupiny, jsme došli k závěru, že jsme si to užili a rádi bychom vytvořili více podobných projektů. Celá práce nám zabrala necelých 5 vyučovacích hodin a zapojili jsme všechny naše dovednosti.  

   Adéla H. si nejvíce užila vyrábění samotných orgánů, Agáta B. barvení plic, Tereza M. popisování částí dýchací soustavy, Terezie M. barvení podkladu, Johana Š. vyrobení pracovního listu. Tím chci říct, že si každá našla svoje, ale i přes to jsme byli skvělá parta a nerozlučný tým. 

Nervová soustava 

Líbilo se nám, že jsme propojili přírodopis a výtvarnou výchovu. Bylo to něco jiného než vypisování výpisku z prezentace, ale v tomhle projektu jsme spojili spolupráci a myšlení zábavně a kreativně. Velmi nás to bavilo a rádi bychom se učili tímto způsobem a dělali podobné projekty častěji.    

 

Fotky

 

—————

Zpět