Sedmáci na exkurzi v Praze

17.10.2022 08:02

    Ve středu 12. října jsme se konečně dočkali! Děvčata a kluci ze sedmých tříd vyjeli na očekávanou exkurzi na Pražský hrad. Moc jsme se těšili, většina z nás sice v Praze byla, ale pouze v obchodních centrech nebo v McDonaldu. Tentokrát nás ale čekala exkurze na Hrad! Už jenom cesta autobusem centrem Prahy v ranní dopravní špičce byla zážitkem a co teprve bezpečnostní prohlídka při vstupu na Hrad.

    Během exkurze jsme viděli střídání hradní stráže, prohlédli jsme si chrám Sv. Víta, Vladislavský sál, baziliku Sv. Jiří, Zlatou uličku a věž Daliborku. Nevěděli jsme, co obdivovat dřív: ohromný prostor katedrály a její výzdobu, překrásná vitrážová okna, samotná tři nádvoří Hradu nebo domky ve Zlaté uličce.

    Užili jsme si ale také procházku zahradou Na valech a Rajskou zahradou a překrásné výhledy na další památky Prahy a na celé panoráma Prahy.

    Cesta z Hradu vedla Nerudovou ulicí s domy s domovními znameními přes Malostranské náměstí a přes Karlův most na Staroměstské náměstí. Další zážitky a dojmy! Viděli jsme i orloj v pohybu s představením apoštolů. Tím ale naše exkurze do Prahy neskončila, ještě jsme si prohlédli obě budovy Národního divadla a dvě díla českého umělce Davida Černého: moderní pohyblivou venkovní sochu Hlavu Franze Kafky a zavěšenou sochu obráceného koně sv. Václava v pasáži paláce Lucerna.

    Exkurze se nám moc líbila a těšíme se, až s našimi paní učitelkami zase někam pojedeme a něco nového uvidíme! Děkujeme!

                                                                                                                      Sedmáci z Trojky

 

 Fotky 

 

 

 

 

—————

Zpět