Spisovatelka Zuzana Pospíšilová navštívila naši družinu

27.11.2022 22:36

    Konečně jsme se dočkali!  

    V pondělí dne 21. 11. 2022 jsme totiž ve školní družině netrpělivě očekávali vzácnou návštěvu – oblíbenou spisovatelku dětských knih Zuzanu Pospíšilovou. Cestovala k nám do pohádkového Jičína až z druhého konce republiky – Bílovce u Ostravy. Svou návštěvu začala autorským čtením u prvňáčků v 1. a později i ve 2. oddělení školní družiny. Pro starší žáky si spisovatelka připravila besedu. Při besedě Zuzana Pospíšilová seznamovala děti se svými knihami (napsala jich pro děti už přes 200), předčítala ukázky, hádali jsme hádanky a hráli si se slovy. 

    Jako poděkování za pozvání na besedu a autorské čtení jsme dostali tři knihy s věnováním a každé dítě záložku s hádankou z některé knihy. My jsme naopak paní spisovatelku potěšili malým dárečkem a nakreslenými obrázky s věnováním od dětí.
Besedě předcházela četba knih v jednotlivých odděleních. Připravili jsme třídu pro besedu tak, aby se paní spisovatelce líbila a cítila se u nás dobře. To se nám opravdu povedlo.

    Ze setkání si některé děti odnášely svou knihu s podpisem této spisovatelky. Kdo ještě neměl knížku od spisovatelky, může si knihu objednat. Věříme, že Zuzana Pospíšilová naši družinu ještě navštíví.

Za vychovatelky ŠD Anna Martinková

—————

Zpět