V kraji první. Děvčata z 2. stupně zabojovala.

15.02.2023 08:47

    Po úspěšných dvou kolech postupové florbalové soutěže škol, se děvčata ze 7. až 9. tříd vydala ve čtvrtek 26. 1. 2023 na krajské kolo v Hostinném. Plán celého dne byl podle předpokladů náročný, brzké vstávání, cesta autobusem, očekávaná síla soupeřů a maximální vypětí ve hře s cílem nejen se zúčastnit, ale vyhrát.

    Jako první na místě jsme otestovaly kvalitu povrchu Městské sportovní haly v Hostinném, kde jsme s napětím čekaly na týmy ze všech okresů Královehradeckého kraje. Před slavnostním zahájením los rozhodl o našich soupeřkách v tabulce skupiny A, Hradec Králové a Trutnov.  Nelehké souboje, ale postup do semifinále nám s pokorou zajistila jedna prohra s Trutnovem (1:3) a remíza s Hradcem Králové (3:3). Náročné teprve mělo přijít, avšak jistou výhrou proti ZŠ Dobré z okresu Rychnov nad Kněžnou (4:1) jsme si zajistily vysněné finále. Euforie a radost nás táhly dál.  Předešlá zkušenost z prohry s Trutnovem nás přinutila změnit taktiku hry a ta se nám vyplatila.

    Skvělá obrana, nasazení týmu po celý finálový zápas a vynikající individuální výkon kapitánky Valerie Veverkové, nám zajistily neuvěřitelné prvenství v krajské soutěži. Výhrou 3:2 proti Trutnovu jsme zapsaly skvělý úspěch pro naši školu a zajistily postup do kvalifikace o republikové finále, které nás čeká na konci dubna.

    Díky našim reprezentantkám Valerii Veverkové (C), Adéle Měšťanové (G), Agátě Bubeníkové, Adéle Bajerové, Amálii Bulířové, Tereze Gernatové, Barboře Černé, Adéle Hajské, Kristýně Škaloudové, Natálii Rulcové, Báře Jauernigové, Petře Jauernigové.

                                                                                                        Zlata Opicová

        

 

—————

Zpět